Policija nekavējoties izsplata bridinājumu visiem Latvijas iedzīvotājiem

Tuvojoties Ziemassvētkiem, cilvēku izklaidība pieaug, bet arī telefona krāpniekiem pieaug vēlme izmantot šo laiku, lai palielinātu savu peļņu.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem būt uzmanīgiem, saņemot aizdomīgus telefona zvanus, jo pirms un laikā ap Ziemassvētkiem krāpnieki ir visaktīvākie.

 

Sāk arvien biežāk gadīties, ka Valsts policija saņem informāciju no iedzīvotājiem par zvaniem no nezināmiem numuriem, kuros personas izdodas par dažādu tiesībsargājošo iestāžu, tostarp policijas vadības līmeņa amatpersonām. Bieži vien šādi zvani tiek veikti caur tērzēšanas platformu “WhatsApp”, kur tiek nosūtītas fotogrāfijas ar viltotām Valsts policijas dienesta apliecībām.

 

Atgādinām, ka Valsts policijas darbinieki nesūtīs dienesta apliecības fotoattēlu!

 

Bieži vien šie viltus policisti apgalvo, ka zvana saņēmēja bankas kontā ir konstatētas nelikumīgas darbības. Pēc tam var sekojuši zvani no citiem noziedzīgās grupas pārstāvjiem, kuri apgalvo, ka viņi zvana no dažādām vietām, piemēram, no bankām, “Google” un tamlīdzīgi.

 

Piekrītot šiem aicinājumiem, komunikācija var turpmāk notikt, izmantojot saziņas platformu “WhatsApp”, kur tiek sūtītas fotogrāfijas ar viltotiem apliecinājumiem par krāpnieka identitāti.

Atceries

Ne bankas, ne valsts pārvaldes iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai jautātu par kredītkaršu numuriem, PIN kodiem, Smart-ID piekļuves kodiem, CVC kodiem vai citu informāciju, kas varētu dot krāpniekiem piekļuvi jūsu bankas datiem.

 

Valsts policija uzsvērti atgādina, ka krāpnieki spēj izmantot numuru viltošanas tehnoloģijas, lai viltotu tālruņa numurus, pat mākslīgi atdarinot dažādu uzņēmumu vai valsts iestāžu numurus.

 

Lūdzu, ņemiet vērā, ka ir svarīgi brīdināt savus tuviniekus, radus un kaimiņus par krāpšanas tendencēm, it īpaši pievēršot uzmanību pusmūža un gados vecākiem cilvēkiem, kā arī tiem, kuri runā krievu valodā!

 

Valsts policija aicina, ja esat kļuvis par krāpšanas upuri, nekavējoties sazinieties ar savu banku un pēc tam iesniedziet iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment